DEN BÄSTA SOMMARFESTIVALEN OCH MESSOR I SVERIGE

STOCKHOLM SKRIVERSFESTIVAL

Den som har besökt Sverige kommer att intyga att engelska talas nästan lika flytande som modersmålet. Liten överraskning därför att denna årliga festival är inriktad på engelskspråkigt skrivande, för samman författare, författare och branschpersonal i syfte att hjälpa människor att finpussa sina skrivförmåga, lära sig om publiceringsverksamhet och professionellt skrivande och få kontakt med andra etablerade och framväxande ordsmeder.

PLATS Finlandshuset, centrala Stockholm DATUM 3-5 maj

STOCKHOLMIA

Frimärkessamlare från hela världen åker ner till Stockholm varje år för en av Europas finaste utställningar av frimärken. För att fira 150-årsjubileet för Royal Philatelic Society London i år, lovar evenemanget 2019 att bli större och bättre än någonsin. Det finns chansen att få dina frimärken värderade och se några av världens mest värdefulla och mycket eftertraktade frimärken, allt i den natursköna miljön vid Waterfront Congress Center.

PLATS Waterfront Congress Center DATUM 29 maj – 2 juni

STOCKHOLM TIDLIG MUSIKFESTIVAL

Den 17: e upplagan av Stockholm Early Music Festival återvänder till den svenska huvudstaden i juni och återigen lovande historisk musik från barock, renässans och medeltiden. Programmet inkluderar lunch-, eftermiddags- och kvällskonserter, seminarier och masterclasses, alla utformade för att främja 1000 års musikarv på den svenska och europeiska musikscenen.

SVERIGE ROCKFESTIVAL

Klassisk rock, hårdrock, metal och blues kombineras med en vänlig atmosfär för att göra detta till en av Sveriges mest populära musikfestivaler. Inbäddat mellan havet och gräsbevuxna sluttningar utanför staden Sölvesborg på Sveriges sydkust, har evenemanget föreställningar över fem scener, vilket säkerställer massor av variation för att tillfredsställa festens musikaliska smak. Till skillnad från många andra festivaler lägger arrangörerna också starkt fokus på komfort för besökare, med riktiga toaletter och 200 anställda som håller webbplatsen ren hela tiden.

PLATS Sölvesborg DATUM 5-8 juni

EN SMAK AV STOCKHOLM

Cirka 200 000 portioner mat, 100 000 öl och 65 000 glas vin flyttas under A Taste of Stockholm varje år, en av världens största mat- och dryckfestivaler. Tillhandahåller en plattform för kockar och kollaboratörer att rassla upp en rad läckra godis från ett brett spektrum av mattraditioner och kulturer, lockar evenemanget ett stort antal både infödda och besökare. Förutom utbudet av foodie-erbjudanden finns det också roliga aktiviteter att delta i och titta på, inklusive “kockdueller”, samt gott om underhållning för barnen.

PLATS Kungstradgarden DATUM 5-9 juni

BILAR OCH KAFFESTOCKHOLM

Endast en dag varje år är den lugna ön Djurgården i hjärtat av Stockholm värd för en fascinerande samling av sport och superbilar. Öarens sjöfartsmuseum drar bilentusiaster långt ifrån och visar upp till 100 modeller, allt från Ferrari, Lamborghinis och Porsches, till klassiska Alfa Romeos och Rolls-Royces.

PLATS Sjöfartsmuseum, Djurgården DATUM 15 juni

DRAKAMÖLLAN OPERAFESTIVAL

Sverige har ett rikt operarv och hjärtat av landets klassiska musiklandskap ligger i Drakamöllan i södra Sverige. Varje år arrangerar staden en magisk operafestival under öppen himmel, som för samman musikälskare från när och fjärran, och ger sig ett rykte som ”svenska Glyndebourne”, efter det berömda operahuset i East Sussex, England.

PLATS Drakamöllan DATUM 22-23 juni

SAXÅ CHAMBER MUSIC FESTIVAL

Beläget vid sjön Saxen i en vacker del av Mellansverige, är en historisk herrgård den imponerande miljön för en hyllad årlig musikfestival. Med förstklassig musik som spelas i vackra omgivningar är kärnan i deltagande musiker varje år en grupp ledande stråkspelare från Kungliga Filharmoniska Orkestern, tillsammans med olika gäster.

PLATS Saxå Herrgård DATUM 23-29 juni

LOLLAPALOOZA

Lollapalooza är redan en favorit bland musikälskare i flera städer över hela världen och kommer att göra sin svenska debut i juni på Gärdet, en vacker park i hjärtat av Stockholm. Inledningsevenemanget hålls under en actionfylld helg och kommer att innehålla över 70 artister som uppträder på fyra scener. Det kommer också att finnas innovativa kulinariska urval, konst och mycket mer.

PLATS Gärdet, Stockholm DATUM 28-30 juni

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *