10 investeringstips voor beginners

 1. Stel investeringsdoelen in
  Nu is het tijd om te beslissen wat u uit uw investering wilt halen. Het is duidelijk dat je uiteindelijke doel is om geld te verdienen, maar de behoeften van iedereen zijn anders. Dingen om te overwegen zijn onder meer inkomen, kapitaalgroei en veiligheid van kapitaal. Denk ook aan uw leeftijd, uw persoonlijke omstandigheden en uw financiële positie.
 2. Investeer vroeg
  Hoe eerder u begint met beleggen, hoe beter. Om te beginnen geldt dat hoe eerder u begint, hoe minder geld u elk jaar nodig heeft om uw beleggingsdoelen te bereiken. Uw inkomsten zullen in de loop van de tijd toenemen, dus wees niet bang om te beginnen met beleggen, zelfs als u een student bent, of beter nog, in uw laatste jaar van de middelbare school.
 3. Maak investeringen automatisch
  Zet een bepaald bedrag opzij om elke maand automatisch te beleggen. U kunt automatische investeringsplannen opzetten via verschillende makelaarsservicebedrijven en geautomatiseerde investeringsdiensten zoals Wealthfront. Door dit te doen, vermijdt u stilstand en investeert u consequent.
 1. Kijk naar uw financiën
  Voordat u kunt beginnen met beleggen, moet u kijken hoeveel geld u moet beleggen. Wees er realistisch in. Zorg ervoor dat u genoeg geld overhoudt om uw normale maandelijkse rekeningen, leningbetalingen, enz. te betalen. U heeft niet veel geld nodig om te beginnen met beleggen, maar er zijn risico’s. U wilt uzelf niet tekort doen aan het betalen van andere belangrijke rekeningen.
 2. Leer meer over beleggen
  Zodra u uw financiën op orde heeft, is het tijd om te leren beleggen. Bestudeer basisterminologie, zodat je coherente beslissingen weet te nemen. Meer informatie over aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en depositocertificaten (CD’s). Vergeet andere details niet, zoals diversificatie, optimalisatie van de portefeuille en marktefficiëntie.
 3. Stel pensioenrekeningen in
  Er zijn veel fiscale voordelen aan het hebben van een pensioenrekening. In sommige gevallen zijn initiële investeringen fiscaal aftrekbaar, zoals IRA’s en 401 K’s.[1] Anderen eisen dat u vooraf belasting betaalt, maar niet wanneer u geld opneemt tijdens uw pensionering; deze omvatten Roth IRA’s (individuele pensioenregeling). Zorg er ook voor om erachter te komen of uw werkgever overeenkomt met persoonlijke pensioenbijdragen.
 4. Wees op uw hoede voor commissies
  Professionals zullen proberen u over te halen om investeringen te kopen die hen hoge commissies opleveren. Doe dit niet zonder serieus onderzoek. Sommige zogenaamde professionals staan ​​bekend om het verkopen van producten die hen hoge commissies betalen, maar niet veel betalen aan hun kopers.
 5. Diversifieer uw beleggingen
  De markt fluctueert constant en dingen gaan altijd op en neer. Zorg ervoor dat u een gediversifieerde portefeuille heeft om te voorkomen dat u te veel geld verliest wanneer aandelen dalen. Op die manier heb je een aantal aandelen die stijgen, zelfs als andere dalen. Een andere optie is om te investeren in overzeese markten, aangezien deze aanzienlijk verschillen van die in de Verenigde Staten.
 6. Bestudeer je portfolio
  Het is belangrijk dat je altijd je portfolio bestudeert.[2] Wat vandaag goed is voor uw portefeuille, is morgen misschien niet het beste voor uw portefeuille. Het is belangrijk om te weten wat u hebt en waar u in de toekomst mogelijk wijzigingen moet aanbrengen. Wanneer het economische klimaat verandert, wees dan voorbereid om ook investeringen door te voeren.
 7. Blijf op de hoogte
  Het is een goed idee om altijd de markten te bestuderen. Lees over de dingen waarin u hebt geïnvesteerd en zoek naar middelen die gelijke tred houden met de markttrends, evenals met de wereldeconomie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *